Ik ben Annelies Heijnen (1952), docent gezondheidskunde en biologie.
Als directeur van de Botanische Tuin Kerkrade (1977-2000) heb ik aan de wieg gestaan van de professionalisering van natuur- en milieu educatie in de provincie Limburg

 

Na het behalen van de 3 jarige opleiding tot Rebalancingtherapeute in 2000 waarin de aanraking van lichaam en geest centraal staan is ‘NatuurRijk’ ontstaan.
Hier vindt een integratie tussen de natuur en de menselijke natuur plaats.

Hoe groot was mijn blijdschap toen ik in 2004 gevraagd werd door Hogeschool Zuyd om met bovenstaande inzichten en kennis les te komen geven op de Pabo. Hier heb ik met veel plezier mijn passie verder vorm mogen geven. Jonge mensen opleiden tot zelfbewuste leerkrachten. Zodat ze de nieuwe generatie leerlingen veiligheid, nieuwsgierigheid, verantwoordelijkheid, creativiteit, betrokkenheid kunnen bieden.

Om dit alles gepassioneerd, transparant en enthousiast te kunnen doen helpt me dagelijkse meditatie.

Als moeder van twee dochters en twee kleinzonen gaat mijn specifieke aandacht uit naar jonge mensen, leerkrachten en hulpverleners.

Er wordt gewerkt vanuit professionele kennis, creativiteit, respect, humor en betrokkenheid.