Boektoppers

geplaatst in: Boeken | 0

Mijn recente boektoppers:

– Kom uit je hoofd; op weg naar harmonie tussen denken en voelen.   Lisette Thooft  Uitgeverij: boekerij 2016

Verslag van een persoonlijke zoektocht naar meer harmonie door het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn.  Het is een diep en persoonlijk autobiografisch verhaal waar je als lezer kunt zien hoe je je lichaamsbewustzijn kunt hervinden en koesteren. Veel therapieen heeft ze ondergaan  en in haar dagelijks leven kunnen toepassen.

Als Rebalancer herken ik veel van de weg die ze gegaan is. Helder en duidelijk geschreven.

 

boektopper bij NatuurRijk |www.natuurrijk.nl– Het laatste kind in het bos; Richard Louv. Uitgeverij Jan van Arkel 2007.
Vertaald door Cecile Verheij en Jan van Boeckel.

Richard Louv brengt als eerste recent onderzoek in kaart dat laat zien dat direct contact met de natuur van wezenlijk belang is voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van kinderen. Louv slaat niet alleen alarm , hij vertelt ook hoe we de verbroken relatie met de natuur kunnen herstellen. Het boek heeft in Amerika veel media aandacht gekregen. Problemen als overgewicht, ADHD, allergieën, concentratiestoornissen komen aan de orde.

 

– Het ontstaan van het heelal; Jozef Rulof ISBN 90-7055450-x

Vanwaar zijn wij gekomen en waar gaan we heen? Is er een ander leven na dit leven op aarde? Zijn er behalve de aarde nog andere bewoonde planeten? Is Reincarnatie een feit?

Op deze en vele andere vragen wordt in dit boek antwoord gegeven

 

Een luchtige tegenhanger:

En je zult Spinazie eten |www.natuurrijk.nl– En je zult spinazie eten; Jan Knol

Jan Knol, theoloog en filosoof, vat hier Spinoza’s ‘Ethica’, zijn belangrijkste werk, samen. Spinoza maakt duidelijk hoe wij onszelf geluk en blijdschap blijvend eigen kunnen maken:

door ons het inzicht te verwerven dat wij deel zijn van God, ofwel “de natuur” (evenals God is dit alles wat bestaat; buiten God, die onpersoonlijk is, bestaat niets), en door Hem lief te hebben met een intellectuele liefde.

 

In zijn uiteenzetting gaat Spinoza uiterst systematisch tewerk. Hierdoor vinden velen hem moeilijk. Knol maakt het zo eenvoudig, dat zelfs jongeren vanaf zestien jaar zich met vrucht in Spinoza kunnen verdiepen. Voor Spinoza heeft God twee kanten: materie en geest, die parallel naast elkaar bestaan en beide eindeloos veel verschijningsvormen hebben, zoals mensen en dingen. In zijn systeem behoren wetmatigheid en noodzakelijkheid tot de kernbegrippen. Knol vertelt het allemaal in begrijpelijke taal, korte hoofdstukken en korte zinnen. Hierdoor heeft het boek een zeer grote bruikbaarheid. – Drs. J. Kleisen

Laat een reactie achter